Акценти
Начало / Последни новини / Боксьорите на Мизия 80 приключиха участието си в Пловдив
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Боксьорите на Мизия 80 приключиха участието си в Пловдив

Боксьорите от плевенският клуб Мизия 80 приключиха участието си в Пловдив още преди разпределението на медалите. Градът под тепетата е домакин на първият кръг от държавното лично-отборно първенство по бокс и турнира за купата на България за младежи.
Президентът и треньор на плевенския тим – световният шампион за професионалисти Александър Владимиров заложи на петима свои възпитаници. От тях най-силно се представи Сертач Илкеров. В категорията до 75 кг той достигна до петото място. Плевенският боксьор започна с трудна победа над представителят на домикините Ивайло Найденов. Първият рунд бе за Илкеров. В следващият боксьорът на Ботев взе минимално предимство. В заключителната трета част обаче плевенчанинът отново доминираше и взе мача. После той отказа още в първия рунд Иван Иванов и се класира за четвъртфинала. Там се качи на ринга срещу Рангел Станоев. Началото бе изключително оспорвано, а съдиите присъдиха минимален успех на състезателят от Първомай. В следващите две части Станоев спечели по-убедително.
„Това бе най-доброто представяне на Сертач. Победи двама силни съперници. Тези срещи му костваха голямо изразходване. Той е млад, липсва му опит, рутина и това го срина психически в третата среща. Доволен съм от него“, коментира Сашо Владимиров.
При 69-килограмовите Дамян Ненков изигра два двубоя. В първият надви пловдивчанинът Мартин Недялков. С огромната подкрепа на феновете боксьорът на домакините взе с минимален аванс първата част. В следващите две обаче Ненков го надигра тотално. Тежък бе следващият мач – срещу бургазлията Стоян Илчев. Плевенчанинът започна отлично и взе предимство след първия рунд. Следващият приключи без победител. В заключиталната част съперниците вече имаха по едно предупреждение за дисквалификация. Ненков обаче получи второ и за него състезанието приключи.
„Дамян ме разочарова. Очаквах от него златен медал. Победи по-силният противник, но след това вероятно подцени следващия. Не загубата му ме ядоса, а това, че не показа потенциала си“, уточни треньорът.
Останалите трима боксьори на Мизия 80 отпаднаха още на старта.
В категорията до 60 кг Божидар Топалски отстъпи на Юлиан Бонзов.
„Божидар е само на 17 години и е абсолютен дебютант. Доволен съм, че изигра три рунда срещу шампиона“, похвали го наставникът му.
При 75-килограмовите плевенският тим имаше още един представител – Станислав Грозев. След оспорвана битка той загуби от дупничанинът Атанас Стоянов. „Станислав ме разочарова, защото не показа големите си възможности. Очаквах, че най-малко ще се боксира за първото място и дори да го спечели. Вярно е, че го ощетиха съдиите, но не това е причината за ранното му отпадане“, ядосва се Владимиров.
Владислав Доровски пък падна на старта от Анжело Борисов в категорията до 81 кг. „Въпреки това съм доволен. С него решихме едва месец преди състезанието, че ще участва. Знаете, че Мизия 80 няма възможностите на другите клубове. Състезателите ни не са от спортното училище. При нас приоритет номер едно е изграждането на личността, а ако към това добави и силен боксьор още по-добре. Лично аз ще дам всичките си умения за да помогна“, каза още световният шампион за професионалисти. Според думите му той е приятно изненадан от доброто ниво на състезанието в Пловдив.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...