Акценти
Начало / Общество / Всички екипи на Пожарната в Плевен са мобилизирани заради усложнената зимна обстановка

Всички екипи на Пожарната в Плевен са мобилизирани заради усложнената зимна обстановка

От 6:00 часа на 5 януари 2017 година до 6:00 часа на 9 януари 2017 година екипите на РДПБЗН-Плевен са участвали в ликвидиране общо на 16 произшествия на територията на област Плевен – три пожара с преки материални загуби, седем пожара без преки материални загуби, четири технически помощи – отстраняване на паднали дървета и клони, спасяване на хора от закъсал лек автомобил и др, съобщават от пресцентъра на МВР в Плевен.  Селища с нарушено водоснабдяване и електроснабдяване няма.

По-характерно произшествие е транспортирането с високо проходим автомобил „Щаер Пух 6х6“ на трима болни на хемодиализа от град Кнежа до МБАЛ Червен бряг.
При почистването на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Плевен са участвали 61 машини.  Реките, преминаващи през територията на област Плевен, са в коритата си и имат достатъчно обем за поемане на висока вълна. Няма опасност от преливане на язовирите на територията на областта.
Със заповед на директора на ГДПБЗН-МВР в помощ на РДПБЗН-Добрич е изпратена тежка верижна техника с двама служители от РСПБЗН-Плевен. Те участват в спасителни операции, свързани с евакуиране на граждани и изтегляне на закъсали автомобили на територията на община Тервел.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...