Начало / Общество / Всичките заявени през миналата година в МВР-Плевен телефонни измами са разкрити  

Всичките заявени през миналата година в МВР-Плевен телефонни измами са разкрити  

От заявените в ОДМВР – Плевен през 2018 година 18 телефонни измами, всичките са разкрити.  Това беше съобщено на брифинг в ОДМВР – Плевен, на който присъстваха директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев, административният ръководител на Районна прокуратура – Плевен Пламен Петков, заместник директорът на ОДМВР – Плевен комисар Петър Енчев и говорителят на Районна прокуратура – Плевен прокурор Добринка Матеева

През изминалата година се отчитат отлични резултати от разследването на престъпленията, свързани с телефонни измами, коментира ръководителят на РП – Плевен прокурор Петков. Деянията се характеризират с висока степен на обществена опасност. Извършени са по нагъл и безочлив начин. Жертвите са самотно живеещи хора. В резултат на ежедневните усилия на сформираната група в ОДМВР – Плевен, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са установени извършителите и са върнати  близо 70 хиляди лева, взети  от потърпевшите. Извършителите са работили по няколко деяния и след престъпленията са напускали областта, което затруднява разкриването на деянията.  Прокурор Пламен Петков благодари на полицейските служители за отличната им работа и проявен висок професионализъм и е предложил двама за награждаване. От началото на 2019 година на територията на област Плевен няма регистрирана телефонна измама.

Директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев отбеляза доброто сътрудничество между МВР и прокуратурата за пресичане и разкриване на тези престъпления. Всяко действие на наша територия среща необходимото противодействие, категоричен бе старши комисар Красимир Начев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...