Начало / Политика / Волен Сидеров: Ръководството на ГЕРБ е отговорно за гафа с Марковска

Волен Сидеров: Ръководството на ГЕРБ е отговорно за гафа с Марковска

Цялата процедура за Конституционен съд беше опорочена от президента Росен Плевнелиев, защото той няма право да напуска клетвата. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който беше в Плевен за среща с граждани.според него, ив момента имаме легитимни членове на Конституционния съд, тъй като изборът на членове става с решение на Народното събрание, а не със заклеване.

Според Сидеров целият гаф с Марковска е отговорност на ръководството на ГЕРБ. По думите му, всичко, което се случва в Парламента, става по директива на Бойко Борисов, в случая независимите депутати са изпълнили това, което премиерът е наредил, а Фидосова го привежда в изпълнение. Този фарс показа, че българската правосъдна система основателно я критикуват и аз мисля, че след случилото се доверието към нея по никакъв начин няма да се повиши, каза още Волен Сидеров.

Всъщност с предложението за Петър Стоянов бяхме свидетели на една открита директна политическа далавера, в която Борисов казва на СДС, че ще ги приюти, но за сметка на това сините трябва да изхвърлят Иван Костов, обясни виждането си националистът.

Според Сидеров Петър Стоянов не е подходяща кандидатура по няколко причини – той е член на международни ложи, в които непрозрачно се решават геополитически въпроси. Второ, Стоянов беше човекът, който лобираше да се чества 700-годишнината на Османската империя. Аз такъв човек не мога да подкрепя, беше категоричен Волен Сидеров.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...