Акценти
Начало / Спорт / Волейболистките ни със спечелен гейм малко преди края на първенството

Волейболистките ни със спечелен гейм малко преди края на първенството

волейбол

Най-после верните фенове на волейбола в Плевен дочакаха отбора на „Спартак 1996” да вземе един гейм. От началото на надпреварата възпитаничките на Виолета Антонова губеха с класически резултат мачовете си. Не успяха да се поправят и в допълнителните турнири, проведени между първия и втория дял на надпреварата на Националната волейболна лига съответно в Казанлък и Пловдив. От началото на втория дял те продължиха да губят с по 3:0 гейма, за да дойде днешният ден, когато домакинстваха в зала „Спартак” на тима на „Славия СУ”.

Плевенчанки започнаха напористо и поведоха, но при 10:10 позволиха на гостите да ги изравнят. До 13-ата точка играта се водеше топка за топка, но след това столичанки се откъснаха напред и взеха гейма с 25:18 точки.

Втората част на мача премина изцяло под доминацията на „Славия СУ”. Отборът на гостите поведе от самото начало и не позволи на „спартаковки” да го догони. Вторият гейм приключи при 14:25 в полза на столичанки и публиката в залата започна да си тръгва.

Макар и да показваха равностойна игра, двата състава до този момент като че играеха за протокола и нищо по-интересно на терена не се случваше.

Макар и подкрепяни от силна агитка в залата, волейболистките ни не показваха потенциал. Но в третия гейм като че се събудиха и дадоха да се разбере, че не бива да бъдат подценявани. След много напрегната финална част на мача, те успяха да измъкнат победата при 26:24 точки, записвайки най-после гейм в своя актив.

В четвъртия гейм, обаче, възпитаничките на Антонова клекнаха, рухнаха психически и загубиха с 11:25 точки. А тимът на „Славия СУ” записа победа в Плевен с 3:1 гейма.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...