Акценти
Начало / Култура / Вокална група „Дунавски звуци“ е с бронзов медал от Фолклорния събор в Тараклъка

Вокална група „Дунавски звуци“ е с бронзов медал от Фолклорния събор в Тараклъка

медал

Вокална група „Дунавски звуци“ към „НЧ Напредък 1871” гр. Никопол с ръководител маестро Йордан Димитров спечели бронзов медал от Първия събор на българското фолклорно богатство „Тараклъка пее и танцува”, проведен на 12 и 13 юли 2014 г.в с. Градище, община Левски – местността Тараклъка, информират от читалището.

дунавски звуци

Гордост за Община Никопол са и танцьорките от състав „Майки и дъщери“ при читалището в суло Санадиново, които се окичиха с още по-голямо отличие – сребърен медал.

танцьори Санадиново

В събора участваха 100 творчески колектива – певчески групи за автентичен и обработен фолклор, танцови групи и клубове към читалища, училища, сдружения, клубове за танци, оркестри, както и  индивидуални изпълнители. Над 1000 самодейци от 44 села и градове от различни краища на България „мериха” талант и готовност да пазят и предават традициите на по-младите, да разпространяват богатството на българския фолклор.Организаторите бяха създали всички условия за творческите изяви на самодейците и за отдих на стотиците гости от близо и далеч.

 Градище

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...