Акценти
Начало / Общество / Възмутени граждани: Вода тече от дни по ул.“Г.М.Димитров“ в Плевен, институциите не вземат мерки

Възмутени граждани: Вода тече от дни по ул.“Г.М.Димитров“ в Плевен, институциите не вземат мерки

Сигнал за продължителен теч на вода по ул. „Г.М.Димитров” в Плевен подадоха наши читатели. Повече от 10 дни върви тази вода по улицата, съобщиха възмутени те. Хората са притеснени, че заради продължителния теч ще получат „солени” сметки в края на месеца. В същото време водата подкопава асфалта и много скоро ще се отворят големи дупки в настилката. Живеещите и работещите в района няколко пъти вече подават сигнали във ВиК и в Община Плевен, за да бъдат взети мерки за спиране на теча. Но засега няма резултат, затова решили да потърсят съдействие от медиите.

Ние се свързахме с ВиК – Плевен, откъдето ни обясниха, че не става въпрос за спукан водопровод, а за изтичане на подпочвени води. Някога в този район е имало отводнителни съоръжения, които са улавяли подпочвените води и те са се оттичали. Но при закупуване на имоти в района, отводнителните канали са разрушени, обясниха ни от ВиК, като уточниха, че тези съоръжения не са тяхна собственост.

20160321_теч вода улица

Хората обаче твърдят, че става въпрос за стар водопровод, който е много плитко под земята и именно той създава проблема.

От Община Плевен отговорът е, че вече са приели сигнала.

Хората все още не са изгубили напълно надежда, че ще бъдат взети мерки и ул. „Г.М.Димитров“ няма да бъде подкопана от непрестанно течащата вода.

20160321_разбита улица

теч на вода г.м.димитров

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...