Акценти
Начало / Общество / Водачите смело превишават скоростта, въпреки камерите

Водачите смело превишават скоростта, въпреки камерите

Шофьорите, които се движат по пътищата в Плевенско, смело продължават да натискат педала на газта, въпреки позиционираните стационарна и няколко други мобилни системи за заснемане и записване. Поне така сочат данните от КАТ „Пътна полиция” Плевен за регистрираните нарушения от началото на годината до края на месец юни.

За първите шест месеца на тази година са установени 27 хиляди нарушения за превишена скорост. Така например стационарната камера, която е на околовръстния път срещу „Метро”, от 1 януари до края на юни е заснела 12 хиляди превишения на скоростта. С мобилните системи за заснемане и записване, или т.нар. „снимачки” на автомобили, са установени още 9 600 нарушения.

„Стана ни трудно да следим кои са рекордьори за превишена скорост, станаха много”, коментира началникът на сектор КАТ „Пътна полиция” гл. инспектор Йордан Дундаков. „Отличниците” за висока скорост търпят глоби за нарушения в населените места като има и два-три по-характерни такива случая. Така например в района на Гривишко шосе е сниман водач, който се движи с автомобила си със скорост 159 км/час при ограничение 70 км. Наказанието му ще е 3 месеца лишаване от книжка и глоба от 700 лева, допълни гл. инспектор Дундаков.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...