Акценти
Начало / Общество / Предложения за ремонт на църкви в община Белене ще обсъждат на сесия

Предложения за ремонт на църкви в община Белене ще обсъждат на сесия

Специално писмо до вр.и.д. кмет на Община Белене Момчил Спасов е изпратил Великотърновският митрополит Григорий. Става въпрос за ремонт на три храма от Великотърновска епархия, които обаче териториално попадат в границите на Община Белене.

В писмото митрополит Григорий обяснява, че църковните обекти са в процес на подготовка за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони с проекти за реконструкция, реставрация и ремонт на църквите и подобряване на прилежащите им пространства, включително вертикалната планировка. Във връзка с това намерение е необходимо въпросът за ремонта на църквите / които, между другото, носят името на един и същи светец – св. Георги/ в селата Деков и Петокладенци, както и в Белене да бъде решен на сесия. Това се налага, тъй като придружаващ документ в Заявлението по кандидатстване по програмата трябва да се приложи и решение на Общинския съвет, че дейностите по проекта отговарят на приоритетите на общинския план за развитие.

Предложенията за ремонт на трите храма са включени като отделни точки в дневния ред на сесията, която ще се проведе в Белене днес от 15.00 часа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...