Начало / Общество / Внимание! Опасни ледени висулки!

Внимание! Опасни ледени висулки!

След снега и поледиците, повишаването на дневните температури ще изправи плевенчани пред нов проблем – опасността от падащи ледени висулки от стрехите. Оказа се обаче, че Общината и Гражданска защита са в лек спор в чии правомощия и възможности е почистването на опасните ледени късове.

Граждани звънят в Общината с молба за помощ при почистването на висулките от стрехите на домовете им. Но молбата им остава без отзвук, тъй като Общината не разполага с необходимата техника за това. Общината може да обезопаси със сигнална лента опасния район. Почистването е във възможностите на Гражданска защита и там трябва да се подава сигнал, поясниха от Общинския инспекторат.

До края на тази седмица представители на Общината и Гражданска защита ще уточнят правомощията си. Кметът Георг Спартански заяви, че след нея ще бъде разпространена информация къде трябва да се подават сигнали за премахване на висулки от частни имоти.

Дотогава внимавайте и не минавайте в близост до сградите! Защото със затоплянето на времето, освен висулки, от покривите ще започне да се смъква и сняг.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...