Акценти
Начало / Крими / Внесоха обвинението в съда срещу кмета на Дисевица, който блъсна дете

Внесоха обвинението в съда срещу кмета на Дисевица, който блъсна дете

Окръжна прокуратура Плевен е внесла обвинителен акт в Окръжен съд Плевен  срещу кмета напрокуратура1 Дисевица Пламен Бешков, който на 31 юли 2013 г. на  ул. „Девети септември” в Дисевица блъсна 4-годишно момиченце с  управлявания от него  лек автомобил „Лада Нива”.

В обвинителния акт се посочва, че той е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на детето. След деянието направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалата.

Припомняме, че инцидентът стана в 12.35 ч на 31 юли миналата година. Загиналото дете е ходело по пътното платно, а след инцидента автомобилът се е обърнал вдясно от пътното платно, гласеше съобщението от полицията в Плевен веднага след инцидента. Детето е закарано с личен превоз от майка му и роднини до ЦСМП – Плевен, където в 12:50 часа лекарите са констатирали смъртта  му. Направеният тест за алкохол и наркотици на шофьора  е бил отрицателен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...