Акценти
Начало / Общество / Владислав Николов: Бежански лагер в сградите на бившето ШЗО в Плевен няма да има

Владислав Николов: Бежански лагер в сградите на бившето ШЗО в Плевен няма да има

В бившите сгради на ШЗО-то в Плевен няма да се изгражда бежански лагер. Не са правени никакви огледи от страна на държавни институции за изграждането в тях на бежански център от затворен тип. Твърденията на народния представител Васил Антонов са предизборни инсинуации и пореден жалък опит да нагнетят напрежение. Въпросът, поставен от него по време на парламентарния контрол е: Каква част от сградния фонд и съоръженията на бившата Школа за запасни офицери се използва към този момент и какви са намеренията на министерството на отбраната по отношение на бъдещото разпореждане с неизползваните имоти? Няма и дума за изграждане на бежански лагер.

Отговорът на министъра на отбраната Николай Ненчев бе ясен и категоричен: Вариантите за съдбата на неизползваемите сгради – обявяване на търг за отдаване под наем или безвъзмездното им предоставяне на Общината или други институции, които мотивирано заявят такова искане.Никъде няма – изграждане на бежански лагер.

Твърденията на г-н Антонов са откровена лъжа. Това е поредното грубо заиграване със страховете на жителите на Плевен и плевенска област. След като не успяха от БСП да нагнетят напрежение в Телиш, те решиха да се насочат към големия град и нагло и безпардонно да спекулират с най-милото – сигурността и спокойствието на гражданите.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...