Акценти
Начало / Последни новини / Владимир Петков номер едно в NRW-Liga 3 на Германия

Владимир Петков номер едно в NRW-Liga 3 на Германия

Лидерът на ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ – Владимир Петков е на първо място в индивидуалната ранглиста на мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. Това е окончателното класиране за есенния полусезон на първенството, като в него участваха 76 тенисисти. Възпитаникът на плевенския СКТМ Тетрон е първа ракета на отбора си. От изиграните 20 срещи през първия дял на шампионата той е спечелил 18. Срещу първите ракети на съперниците е постигнал 9 победи и е допуснал 2 загуби – от Мартин Биолек /TTG Нетпхен/ и Милан Хетценгер /TTG Ниедеркасел/. С вторите по класа състезатели на другите отбори Петков не допусна грешка – 11 успешни двубоя.

Постижението на плевенчанина бе очаквано, тъй като класата му е доста над тази на съотборници и съперници. В предишните сезони той игра успешно в по-горните немски дивизии. През лятото направи жест към съотборника си в Тетрон – Даниел Станчев да му помогне да се адаптира по-бързо в Германия и заигра с него в ТТС Лантенбах, вместо да приеме някоя от много оферти на далеч по-силни отбори.

В ранглистата Владко изпреварва лидера на TTG Нетпхен – Мартин Биолек. Призовата тройка допълва Драгош Олтеану от TTC Инделанд Жулих II.

Даниел Станчев, който е четвърта ракета на ТТС Лантенбах завърши годината на 57-а позиция с 6 победи и 13 загуби. Любопитното е, че показателите му са по-добри срещу третите ракети на съперника, където е спечелил 4 пъти и е отстъпил 6. При тези от своето ниво е записал 2 успеха и 6 поражения. За отбелязване тук е, че не изигра всичките си двубои по предварителната програма, защото в някои мачове ТТС Лантенбах преждевременно си осигури отборния успех и последните срещи се оказаха излишни.

Останалите състезатели от Гумерсбах завършиха годината на следните позиции в ранглистата: Владимир Рупс /трета ракета/ – 10 място, Явош Или /втора ракета/ – 15-о, Патрик Кауфман /шеста ракета/ – 42-о.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...