Акценти
Начало / Последни новини / Владимир Петков без проблеми в Германия

Владимир Петков без проблеми в Германия

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с лидер плевенчанина Владимир Петков постигна лесна победа в мъжката Oberliga Herren NRW /четвърта дивизия/ на Германия по тенис на маса. В 16-ия кръг възпитаникът на СКТМ Тетрон и съотборниците му спечелиха гостуването си на SV Браскведе с 9:5. Това е вторият мач срещу този съперник от началото на сезона. В 7-ия кръг селекцията от Гумерсбах се наложи с 9:3. Този резултат можеше да се повтори и сега ако ТТС Лантенбах бе в пълен състав. За въпросната среща гостите разчитаха на четирима вместо на шестима състезатели. Отсъствието на пета и шеста ракета донесе две служебни загуби за Гумерсбах. Те обаче не бяха от значение за крайния отборен резултат.

Първата ракета на тима Петков изигра три срещи, които спечели. Той започна участието си с двубой на двойки в който заедно с българина Николай Солаков се справиха с тандема на съперника – Щефан Хьопнер/ Марчин Кубиак –  3:2. Със същия резултат Владко би на сингъл Кубиак. После не даде шанс на Хьопнер – 3:0. С изключение на две индивидуални срещи в останалите гостите спечелиха.

Девет победи, две равенства и пет загуби е равносметката на Владко и компания от изиграните 16 мача от началото на сезона.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...