Акценти
Начало / Крими / ВКС потвърди присъдата на убиеца на Влади, Ники и Цвети

ВКС потвърди присъдата на убиеца на Влади, Ники и Цвети

Върховният касационен съд е потвърдил максимална присъда от 15 години за Хуриет Сюлейманов, който предизвика тежка катастрофа с трима загинали край Луковит. За това информира в социалната мрежа майката на загиналата в зверската катастрофа Цветелина Таслакова.

Припомняме, че на 5 май 2014 година подсъдимият рецидивист, с 15 присъди и 90 висящи преписки, който никога не е имал книжка, помете с „БМВ“-то си в насрещното колата на четирима студенти от Плевен. Според експертизите луксозното возило ги е връхлетяло в тяхната лента с над 110 км/ч. В кървавото меле на място загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Ненков, а Цветелина Таслакова издъхна по-късно в болницата. В зверския удар средна телесна повреда получи и приятелят им Иван Гюмишев. Вместо да окаже помощ, Хуриет бяга от местопрестъплението и се укрива. После изчезна, докато беше под домашен арест, преди старта на процеса в Окръжен съд – Ловеч.

Обвиненият за катастрофата получи максималната предвидена от закона присъда от Ловешки окръжен съд – 15 години лишаване от свобода. В края на 2015 г. тя беше потвърдена и от Апелативен съд – Велико Търново. През февруари т.г. Върховен касационен съд на Република България проведе открито съдебно заседание по делото срещу убиеца на Влади, Цвети и Ники.

Решението, което не подлежи на обжалване, е в потвърждение на присъдата от 15 години лишаване от свобода за Хуриет Сюлейманов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...