Акценти
Начало / Последни новини / Вицешампионска титла за плевенчанката Ивет Горанова от Световната младежка купа по карате

Вицешампионска титла за плевенчанката Ивет Горанова от Световната младежка купа по карате

От 29 юни до 5 юли 2015 год. в град Умаг, Хърватска се проведе 8-мото издание на Карате 1 Световна младежка купа по карате и младежки тренировъчен лагер. Събитието се организира и провежда ежегодно от Световната Карате Федерация /WKF/. В състезанието участваха 639 каратеки от 34 държави.

Плевенският  Клуб по бойни изкуства „Петромакс” – член на Българската национална карате федерация /БНФК/, изпрати двама свои възпитаници – национални шампиони в дисциплина кумите индивидуално – младежите Ивет Горанова и Станислав Цанов. Учениците на Спортно Училище „Георги Бенковски” – Плевен, се представиха много добре. Ивет Горанова извоюва вицешампионска титла в категорията си до 54 кг., а Станислав Цанов, на който това състезание е първото от такъв ранг и мащаб, стигна до четвърт финал в категория до 63 кг.

 „Подготовката ми за това състезание от световен мащаб бе усилена и продължителна. Бях силно концентрирана най-вече на срещата си с Йелена Пехар, защото тя играе наистина много добре. За мен победата ми с резултат 7 на 0 означава много. На такива състезания е много важно каква тактика избираш по време на играта си. За финалната си среща не успях да се фокусирам както трябва и избрах може би не толкова правилна тактика, която си грешка със сигурност ще поправя при следващата си среща със Садеа на Балканското Първенство по карате в Хърватска този декември. Надявам се, треньорите ми да са доволни от представянето ми, въпреки финала, защото наистина се старах много”, каза Ивет Горанова след приключване на състезанието.

Треньорите на „Петромакс” Плевен са изключително доволни от представянето и на двамата си възпитаници. Семпай Ангел Ленков и сенсей Русалин Русалинов очакват златни медали на следващото представяне на каратеките. На лъвчетата на КБИ „Петромакс” им предстои летен тренировъчен лагер в Кранево и участие в Международна Купа по карате.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...