Акценти
Начало / Общество / Вицепремиер на Турция поднесе цветя пред редута Кованлък в Плевен

Вицепремиер на Турция поднесе цветя пред редута Кованлък в Плевен

Вицепремиерът на Турция Бекир Боздаг беше на кратко неофициално посещение в Плевен, по време на което посети Панорамата. Той беше придружаван от депутати от Република Турция .  Турският вицeпремиер и придружаващите го лица, между които Касим Дал и Корман Исмаилов от Националната партия „Свобода и достойнство“, разгледаха Панорамата, след което с особен интерес изслушаха екскурзовода, който им представи колекция от руско и турско огнестрелно и хладно оръжие, било на въоръжение по време на Руско-турската война от 1877-1878 г.

Директорът на дирекция „Военноисторически музеи” – Плевен доц. Милко Аспарухов придружаваше през цялото време гостите. В края на посещението си вицепремиерът Боздаг подари на Аспарухов богато изрисувана ваза, а от своя страна директорът на Панорамата му връчи сувенири – патрони, открити на мястото на сраженията по време на Плевенската епопея и каталог с икони.

Преди да отпътуват гостите поднесоха цветя пред паметната плоча , обознdчаваща мястото на редута Кованлък, където са се водили едни от най-кръвопролитните сражения при превземането на Плевен.

Веднага след Плевен Бекир Боздаг отпътува за София, където ще има среща с вицепремиера на България Зинаида Златанова.

Турският вицепремиер е на посещение в България от 6 до 8 август и визитата му е по повод празника Рамазан Байрам. Боздаг е в България в качеството си на ресорен вицепремиер по проблемите на турските общности в чужбина.

По традиция всяка година по време на  празника Боздаг посещава турски общности в различни страни като знак на солидарност и съпричастност.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...