Акценти
Начало / Последни новини / Вихър (Славяново) отчете четвъртото си място като отстъпление

Вихър (Славяново) отчете четвъртото си място като отстъпление

Вихър (Славяново) отново е сред водещите отбори в Северозападната Трета аматьорска футболна лига. Потвърждение за подобно мнение дават резултатите и класирането след края на сезон 2018/2019 година. Четвърто място, на 5 точки от третото в класирането. Воденият от Николай Боянов тим нямаше амбиции за изкачване в професионалния футбол. Това обаче не означава, че целите са изпълнени. Напротив, играещия президент на клуба Светлин Линев, който е титулярен вратар определи четвъртото място на славяновския тим като отстъпление от завоювани вече позиции.

С оглед на изразходвания финансов бюджет, проведения тренировъчен процес и създадената организация в клуба като цяло, няма как да сме доволни, категоричен е Линев.

Той разкри и причините поради които изпълнението на целта остана мираж.

„Една от тях е програмата за пролетния полусезон. Заради лошото време 16-ия кръг беше отложен и това наложи да играем 4 пъти като гост и 2 на собствен терен. Загубихме битката за третото място, което беше задължително за нас още след първите три гостувания. Най-много съжаляваме за мача в Козлодуй завършил 0:0. Тотално надиграхме Първа атомна, създадохме 7-8 стопроцентови голови положения, но не вкарахме, страничните съдии ни ощетиха грубо, спирайки ни голови атаки с несъществуващи засади. Отделно не ни признаха редовен гол. След това в Мездра надиграхме по всички показатели Локомотив. Само през първото полувреме пропуснахме 4 чисти гола. Пак не ни признаха редовен гол. След това ни вкараха веднъж след индивидуални грешки на централния защитник и моя вратарска. После в Берковица бяхме по-добри от Ком, но пак не вкарахме поне половината си голови положения и вместо да спечелим, загубихме. Така от възможни 9 точки взехме само една“, анализира Линев.

Друга причина според него е слабото представяне на Вихър в мачовете като гост.

„Към изброените три срещи ще добавя и двубоите в Плевен и Червен бряг. При 1:2 накрая пропуснахме да изравним срещу Спартак. Доста възможности за гол имахме и срещу Партизан, но изпуснахме победата. В Павликени равенството бе закономерния резултат. След това до края спечелихме гостуванията си, но те вече не бяха от значение за крайното класиране. Заключението е, че головата немощ ни провали в първенството“, обобщава играещия президент.

Той смята, че нито един отбор не е надиграл Вихър, но …

„Няма как с толкова малко спечелени точки от гостуванията, отборът да е в челната тройка. По този показател сме най-слаби от водещите тимове“, каза още вратарят.

Светлин Линев разкри, че състава е спечелил последните няколко поредни мача, излизайки на терена без настроение. Той вече се работи по разрешаването на проблема с яловата атака.

„Задължително ще има освежаване в отбора поне с 3-4 нови играчи. Вече сме договорили двама офанзивни футболисти със сериозни кариери в професионалния футбол. През завършилия сезон се представихме добре в защита. Допуснали сме 25 гола, като по-малко от нас са вкарали само на Спартак (Плевен)“, уточни вратарят на Вихър.

Той коментира и крайното класиране в първенството.

„Логично първо място за Спартак – 9 точки повече от втория Янтра (Габрово) и 26 победи, от които 19 поредни са достатъчно доказателство за превъзходството на отбора. Предимството на габровци пред останалите се казва Пламен Кожухаров, който почти във всеки мач реализираше по 2-3 гола. Дори и останалите да не са на ниво в даден двубой, то капитана им вкарва и прави разликата. Трети завърши едноименният тим на град Севлиево. По спортно-технически характеристики не бих го поставил по-напред от Павликени или Партизан. Пролетната им програма обаче беше благоприятна – 4 поредни домакинства и това им даде предимство. Не искам да кажа, че са посредствен отбор, дори напротив, силни са. Само те ни победиха в Славяново. Лесната програма обаче много им помогна за третото място. В хода на първенството играх срещу всички отбори. През пролетта се видя подобрение в играта на Локомотив (Дряново) и Янтра (Полски Тръмбеш), за разлика от Трявна и Левски, които останаха на същото посредствено ниво през целия шампионат. Случи се обаче, че именно Янтра (Полски Тръмбеш) изпадна. Логично същото стана и с Левски (Левски), който бе най-слабия тим през сезона, но това бе очаквано с оглед тежката ситуация при тях още през миналото лято, когато останаха без футболисти“, заяви Линев.

Той подчерта феърплея на футболистите от Славяново, които в последните 3 срещи играха срещу два от борещите се за спасение от изпадане и победи Трявна и Левски.

Като юноша на Спартак (Плевен), Светлин коментира и родния си клуб.

„Честитя първото място на Спартак. Напълно го заслужиха. Още по-доволен съм, че Вихър беше от малкото съперници, които затрудниха максимално първенеца и това го показват резултатите – 1:0 и 1:2. Няма как да не отбележа, че от Спартак се отнесоха некоректно към Вихър, но ние вече сме забравили тези неща. Пожелавам на Спартак успех в професионалния футбол. Вярвам, че ще се справят с многото проблеми. В противен случай ще изпаднат в ролята на „асансьор“, който се движи бързо между професионалния и аматьорския футбол. Надявам се да не го допуснат“, пожела играещия президент на Вихър (Славяново), Светлин Линев.

Голмайстори – сезон 2018/2019 

14 – Константин Генков;

7 – Евгени Систов;

6 – Иван Иванов;

4 – Йоан Петков;

3 – Светослав Кръстев;

2 – Любомир Борисов, Дилян Димитров;

1 – Александър Скорчев, Младен Младенов, Светлин Златарев;

Автоголове в полза на Вихър –Тихомир Тодоров – Спартак (Плевен), Иван Георгиев – Спартак (Плевен), Цанко Славов – Трявна.

Автогол в полза на Бдин (Видин) – Светослав Кръстев.

Северозападна Трета лига – класиране – сезон 2018/2019  

  1. Спартак (Плевен)                  26   1   3   75:11    79
  2. Янтра (Габрово)                     22   4   4   90:30    70
  3. Севлиево (Севлиево)         18   5   7   50:27    59
  4. Вихър (Славяново)          16   6   8   44:25    54
  5. Павликени (Павликени)      14   6   10   46:44    48
  6. Академик (Свищов)             13   2   15   47:51    41
  7. Бдин (Видин)                          12   5   13   52:43    41
  8. Партизан (Червен бряг)       10   8   12   45:43    38
  9. Първа атомна (Козлодуй)   12   2   16    53:52    38
  10. Ботев (Луковит)                      10   8   12   40:42    38
  11. Ком (Берковица)                     11   5   14   36:42    38
  12. Локомотив (Мездра)              11   4   15    49:67    37
  13. Трявна (Трявна)                        7   6   17    27:57    27
  14. Локомотив (Дряново)             8   3   19   33:62    27
  15. Левски (Левски)                       8   2   20    34:77    26
  16. Янтра (Полски Тръмбеш)      7   3   20    29:77    24

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...