Акценти
Начало / Култура / Виолончелистката Лора Табакова от Плевен стана част от новия дамски квартет Destiny

Виолончелистката Лора Табакова от Плевен стана част от новия дамски квартет Destiny

Квартет Destiny - Лора Табакова е крайната вляво.
Квартет Destiny – Лора Табакова е крайната вляво.

Вилончелистката Лора Табакова от Плевен стана част от новия дамски квартет Destiny, информира за ИнфоПлевен нейната майка – издателката Саня Табакова. Квартетът е наследник на успешния квартет Hypnotic, който неотдавна се разпадна. Лора Табакова гради успешна кариера в чужбина, като култивира таланта си по време на многобройни майсторски класове и музикални академии у нас и по света  – в Москва, Лондон, Лугано.

Новият музикален проект, в който плевенчанката участва, е на цигуларката Гергана Алексиева. Двама италиански продуценти са работили през лятото по концепцията му – това са композиторът Маурицио Абени и носителят на „Оскар” тонрежисьорът Марко Стречони.

Съвсем скоро предстои първият запис на Destiny в София, обявиха на официалната си страница във Фейсбук от квартета. Момичетата са подготвили нови пиеси, ще звучат и нови аранжименти на познатите  мелодии на квартета Hypnotic.

В групата участват още цигуларката Джанина Драгоева, която е музицирала с музиканти като Теодосий Спасов, „Акага“, Миро, Райън Лесли, Джейкъб Стадел, и виолистката Ивелина Туджарова, част от състава на Софийска филхармония. Голям екип от професионалисти се грижи и за бляскавата визия на квартета.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...