Акценти
Начало / Образование / Вече 70 години ДГ „Щурче“ дарява щастливо детство на поколения достойни плевенчани

Вече 70 години ДГ „Щурче“ дарява щастливо детство на поколения достойни плевенчани

„Най-доброто възпитание винаги започва с много любов! Вече 70 години ДГ „Щурче“ – гр. Плевен дарява щастливо детство на поколения достойни плевенчани, които днес са повод за гордост на своите родители, преподаватели и своя град! За мен е чест да Ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име по случай 70-годишния ви юбилей!“.

С тези думи председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев се обърна към присъстващите деца, родители, учители и гости на празника на ДГ „Щурче“ в читалище „Съгласие“ по случай 70 години от откриването на детската градина. В поздравлението си Мартин Митев отбеляза, че ДГ „Щурче“ е първото и най-старо детско заведение в Плевен, открита през далечната 1948 год. Строежът на градината започва през 1946 год., когато Градският съвет тогава предоставя 4 декара от Градския парк за нейното изграждане, а в строителните дейности се включват стотици плевенчани. „Мили деца, нашите надежди и мечти винаги са свързани с вас! Даряваме ви цялата си обич и ви желаем да растете здрави, усмихнати и умни!“, пожела на възпитаниците на детското заведение Мартин Митев и връчи на директора Христинка Рангелова почетен плакет за юбилея.

Поздравления за 70-та годишнина на детското заведение отправиха и областният управител Мирослав Петров, кметът на Плевен Георг спартански и началникът на Регионалното управление на образованието Албена Тотева. След официалната част на сцената излязоха децата – от най-малките до бъдещите първокласници. Тържеството продължи с песни и танци, представени от талантливите  възпитаници на „Щурче“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...