Акценти
Начало / Общество / Вече има DMS номер за лечението на Венелин

Вече има DMS номер за лечението на Венелин

Приятелите на болния от сарком на Юинг Венелин Иванов от Плевен продължават борбата за излекуването му, за което набират средства чрез организиране на разнообразни инициативи – концерти, акции, спортни срещи. От вчера вече в помощ на Вени може да се изпраща и дарителски SMS с текст на латиница DMS VENI на номер 17 777 /за абонати на всички оператори/.

Има и още една добра новина – младият мъж е получил потвърждение за лечение от Университетска клиника в Мюнстер, Германия, департамент по ортопедия – един от големите центрове за лечение на саркоми в Европа. Дори е определена и датата за прием в на Венелин – 22 юли. Във офертата на клиниката обаче, са посочени две цени за сложната операция по премахване на тумора от костта – едната е 85 000 евро. Ако Вени представи формуляр S2 от НЗОК, с който се гарантира, че държавата ще плати манипулацията, сумата, която плевенчанинът трябва да осигури, е 21 000 евро. Освен това са необходими и средства за път и престой в общежитие, притесняват се приятелите му.

За абонати по договор с мобилните оператори цената на 1 SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператора цената на 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС.

Вече е събрана определена сума, но тя е твърде недостатъчна предвид разходите. Затова приятелите на Вени призовават познати и непознати да помогнат да бъде спасен един млад живот като тези, които искат и имат възможност, могат да дарят средства и по разкритата сметка:
IBAN BG 35BPBI 7940 4072 530 101 – в лева
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка
Венелин Веселинов Иванов

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...