Акценти
Начало / Образование / „Весело букварче” на Кирил Назъров представиха за Деня на будителите

„Весело букварче” на Кирил Назъров представиха за Деня на будителите

среща - читалище

 

Детският писател Кирил Назъров беше специален гост на тържеството на ученици от първи и втори клас на ОУ „Единство” по повод Деня на будителите. Той прочете стихове от най-новата си книга „Весело букварче”. Тя е с опознавателен характер и служи като помощно помагало на ученици от подготвителен,  първи и втори клас на училищата. Кирил Назъров е един от малцината български поети, чиито произведения са включени в учебници за основните и прогимназиални класове.

Книгата и нейният автор бяха представени от поетесата Валентина Атанасова – координатор в Регионален информационен център “Читалища” – Плевен. Дългогодишен педагог в Петрич, драматург на Кукления театър в Благоевград, главен редактор на списанията “Картинна галерия” и “Славейче”, писателят завладя детската аудитория със своите прекрасни стихове, гатанки и скоропоговорки за деца.
Учениците поздравиха госта си с няколко песни. Срещата, която се проведе в салона на читалище „Христо Ботев”, премина много емоционално и завърши с обещания за нови срещи.

В национален конкурс се представя Дневния център за хора с увреждания – Плевен.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...