Акценти
Начало / Култура / Версии на „Аве Мария” изпълни примата Добрина Икономова в Плевен

Версии на „Аве Мария” изпълни примата Добрина Икономова в Плевен

Оперната прима Добрина Икономова  представи снощи в Католическата църква „Дева Мария от Фатима” в Плевен впечатляващ концерт с версии на „Аве Мария” от различни композитори и различни епохи. С прекрасните изпълнения на солистката на Музикалния театър „Стефан Македонски“  католическият храм отбеляза началото на Адвент и пожела светли и благословени Коледни празници.

Музикалната вечер в храма завърши с мила сцена. Бащата на Добрина Икономова – известният естраден изпълнител Димитър Йосифов, беше поканен сам да представи изпълнителката.

IMG_5555концерт-католическа църква

В духа на настъпващата Коледа енорийският свещеник  отец Ярослав Барткиевич прикани присъстващите на концерта да закупят сувенири, произведени от младежи от защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост. Събраните средства от базара са с благотворителна цел в помощ на обитателите на това жилище, обясни отец Ярослав.

Следващият концерт, който ще се състои в католическата църква, е в навечерието на Коледа. На 23 декември изпълнения ще имат Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”.

IMG_5543публика-концерт

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...