Акценти
Начало / Спорт / Велопоход през Северозападна България спря в Плевен

Велопоход през Северозападна България спря в Плевен

Ентусиасти от сдружение „Велоразходка” са организатори на велопоход, чиято цел е да обиколи Северозападна България  с призива „Слез от колата, качи се на колело”. Късно снощи групата стигна до Плевен и към нея се присъединиха представители на местните велоклубове и заедно спряха пред сградата на Община Плевен. Те бяха посрещнати от зам.-кмета Алексей Зелов и секретарят Бранимир Мирчев, които поздравиха колоездачите за ентусиазма им и ги увериха, че общинското ръководство работи усилено за това да създадени добри условия за колоездачите. Алексей Зелов съобщи, че скоро дължината на велоалеите в града ще достигне 19 км.

Велопоходът е тръгнал на 15 септември от София. Досега са преминали през градовете Видин, Монтана, Козлодуй, научихме от председателя на сдружението Христин Ангелов.

Тази сутрин групата потегли за Ловеч, следващата им спирка е Ботевград и отново в София. Колоездачите ще преминат общо около 600 км. В основната група е и плевенчанинът Младен Белчев и съпругата му, които преди няколко месеца със специалните си триколки стигнаха чак до тазгодишната олимпийска столица Лондон.

Той се е включил в тази инициатива, която е продължение на призива му от обиколката до Лондон за повече толерантност на пътя към колоездачите .

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...