Начало / Политика / Велислава Кръстева: Оставката на Симеонов е неискрена, ще настояваме за политически дебат в парламента

Велислава Кръстева: Оставката на Симеонов е неискрена, ще настояваме за политически дебат в парламента

Оставката на Валери Симеонов не решава нито един проблем. Тя не решава нито проблема с включването на националистите в управлението, нито решава проблемите, с които обрасна цялата изпълнителна власт – напрежението между институциите, неработещите институции, късането на връзката между власт и народ. Тази оставка е неискрена и все още не може да се каже, че от страна на управляващите има някаква чувствителност  и адекватен отговор към процесите в обществото. Това каза днес пред журналисти в Плевен Велислава Кръстева, депутат от ДПС за плевенски регион.

Тя подчерта, че отговорността продължава да е на ГЕРБ, като припомни, че от ДПС нееднократно са заявявали „или оставка на този вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позор за цялата държава”. Кръстева изтъкна, че сега трябва да последва политически дебат. „Става дума за дебата накъде отиваме и как. ДПС ще настоява категорично за такъв дебат и неговото място е в Народното събрание”, заяви тя.

Велислава Кръстева коментира и това, че през всичките над 20 дни на протест, в които изби обществената нетърпимост към Валери Симеонов,  група партии – малка като брой и като електорална тежест, нито веднъж не са взели отношение по този морален казус. „Същата тази малка група партии – с претенции и амбиции, вече трябва да отговорят на въпроса – защо”, подчерта Велислава Кръстева и направи препратка към инициативата на десни формации да отбележат в Плевен годишнината от демократичните промени. „Те използваха това като трибуна, за да отправят интересни послания от типа: „Да върнем Плевен на гражданите”. Ако бяхме в режим на диалог, щях да ги попитам, кой отне Плевен от гражданите. Дали не са същите, които управляват Плевен вече близо 20 години”, обърна внимание Кръстева.

Тя коментира също, че зад изявленията на същите тези формации за застрашената демокрация в страната, вероятно стоят политическите им планове за бъдещето, които не изключвали евентуални взаимодействия с националистическите формации.

„Големият проблем е разминаването на дневния ред на тези, които искат да запазят властта на всяка цена, на другите, които искат да намерят патерица, за да влязат в нея и дневният ред на хората. Като народен представител на ДПС  използвам възможностите си да настоявам за чуване на дневния ред на хората, използвайки дори натиск върху всички нива на управление”, каза Велислава Кръстева.

По думите й поне 90% от проблемите на хората са свързани с проблемите на местната власт. Тя отново не спести критика към ситуацията в Плевен, казвайки, че три години от мандата са преминали вяло и една година преди новите избори се активизират, без да се поема „отговорност за свършеното и несвършеното през тези три години”. Затова Велислава Кръстева е настояла пред Общинското ръководство на ДПС за още по-голяма чувствителност и за много активна работа, за да помогнат в различаването на ранна предизборна кампания и натиск за решаване на реални проблеми.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...