Начало / Политика / Велислава Кръстева: Депутатско лоби за Плевен, ако има конкретни стъпки за привличане на инвестиции

Велислава Кръстева: Депутатско лоби за Плевен, ако има конкретни стъпки за привличане на инвестиции

Плевен може да разчита на лоби, ако предприеме необходимите стъпки за привличане на инвестиции. Това е най-големия проблем на града – липсата на инвестиции. Но ми се струва, че общинското ръководство  в момента има очаквания да получи от държавата специален вид обгрижване. Това каза днес пред журналисти Велислава Кръстева, депутат от ДПС и един от деветимата народни избраници от Плевенски регион в новото Народно събрание.  Велислава Кръстева подчерта, че не е работа на държавата да се ангажира с разкриването на работни места, но е работа на държавата, заедно с местната власт, да създадат условия за привличането на инвеститори, които да разкриват работните места.

Тя каза, че очаква местната управа да създаде стратегия за привличане на инвеститори. От своя страна депутатката се ангажира да съдейства в Плевен да се организира форум, на който да се  разгледат възможностите на Плевен за привличане на инвеститори и какво може да предложи градът. За организирането на този форум Велислава Кръстева вече е водила разговори за съдействие с наши евродепутати, включително с Искра  Михайлова, която е най-високопоставения български евродепутат.

„Недоумявам как е възможно два мандата управление на Бойко Борисов Плевен да има представителство на най-високо ниво в лицето на председателя на парламента Цецка Цачева, да има министри от Плевен и в същото време да чуя как през последните 6-7 години държавата нищо не е направила за града. И то се вижда, че не е направила. Междувпрочем коалицията, която излъчи кмета на града, беше в управлението с Бойко Борисов  преди няколко месеца. Така че е  несъстоятелно народните представители да направят ротфронт и да свършат за Плевен това, което явно някъде е сбъркано по веригата”, коментира още Велислава Кръстева, като не пропусна да отбележи, че всеки от народните представители е длъжен да бъде лоби на района, от който е издигнат.

Велислава Кръстева коментира и подадената оставка от депутата от ДПС Камен Костадинов, след като друг депутат от ДПС – Ангел Исаев, не се подчини на взетото партийно решение да не се реализират случайни преференции и затова беше изключен от партията. По думите на Кръстева  оставката на Костадинов е ярък пример за отговорност. Тя каза, че в най-кратък срок ДПС ще внесе предложение за промяна в Изборния кодекс, за да се елиминира възможността в бъдеще да се реализира мандат от случайна преференция или така наречения феномен 15/15.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...