Акценти
Начало / Общество / Великденски празник за деца от институции организира Сдружението на сираците

Великденски празник за деца от институции организира Сдружението на сираците

Днес в Арт център Плевен се събраха деца от социалните институции и центрове за настаняване от семеен тип от Плевен, Пордим, Тотлебен, Згалево. Те бяха специалните гости на Великденския празник, организиран за тях от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на Община Плевен и много спомоществователи.

Поздрав към децата отправи Петя Василева, зам.-председател на Общински съвет – Плевен, която подчерта, че около децата от социалните институции винаги има хора, които се грижат за тях, създават настроение и карат децата да се усмихват. Тя пожела на децата винаги да имат цел, вяра и надежда, които  ще им помагат да преодоляват препятствията по пътя си и обеща възрастните, които са около тях, да не ги изоставят, а да ги подкрепят в техните стремежи.

Поздравителен адрес до децата беше изпратил и Владислав Николов, който е почетен член на Националното сдружение.

За Страстната седмица, за светлия християнски празник Великден накратко разказаха младежи от Младежката организация  за гражданска активност – Плевен.

След което Петя Василева и председателят  на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов раздадоха на децата торбички с козунак и лакомства. Децата получиха също и парче пица и възможност за безплатни атракции.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...