Акценти
Начало / Образование / ВВВУ „ Георги Бенковски” стартира онлайн прием на курсанти и студенти

ВВВУ „ Георги Бенковски” стартира онлайн прием на курсанти и студенти

С цел облекчаване условията за прием на курсанти и студенти екип от ВВВУ „ Георги Бенковски” подготви и започна реализацията на платформа за онлайн провеждане на изпитите.

Първите кандидат-курсанти и студенти във възстановеното висше училище трябваше да се явят на изпит през м. март. Поради наложената карантина изпитът не се проведе. Той се е състоял онлайн този уикенд, съобщиха от висшето училище.

Кандидатите от цялата страна работиха по общообразователния тест и теста по английски език в реална онлайн среда. При започване на изпита се блокират  други приложения , за да се гарантира самостоятелната работа на кандидата. Системата  автоматично проверява , оценява и класира кандидатите по резултатите към момента. Изпитът се наблюдава и записва.

През седмицата ще се проведе тест и интервю  за оценка психологическата пригодност  на кандидат- курсантите.

Кандидатите за обучение по шест авиационни военни специализации  за курсанти и  по четири инженерни специалности за студенти могат да заявят желанието си онлайн. Попълването на документите отнема само 20 минути и е приложение в сайта на Училището.

Системата за дистанционно обучение на курсанти и студенти, както и за магистърските програми се подготвя под ръководството на Заместник Ректора по учебната и  научна част  на ВВВУ „Георги Бенковски” подполковник доц.д-р инж. Асен Маринов. Конкретната разработка е дело на Мариян Апостолов – бивш възпитаник на Училището, и капитан инж. Николай Кънчев – асистент в катедра „Авиационна техника и технологии“.

Реализацията на първия онлайн кандидат-курсантски и студентски изпит в новото летоброене на ВВВУ „Георги Бенковски” бе реализиран от екип на отделение „Учебна и научна дейност“ с началник подполковник Димитър Димитров, капитан Георги Кръстев и старши експертите Красимира Йолова и Стоян Стоянов.

 В условията на извънредно положение и карантина срокът за предварителния прием е удължен до 29 май 2020 г. А кандидатите, преминали през първите изпитни тестове, ще се явят на задължителните изпити по физическа подготовка и медицински прегледи след отмяната на противоепидемиологичните забрани.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...