Акценти
Начало / Образование / Ваня Дражева: Ученическият гвардейски отряд ще бъде вдъхновител на Плевен

Ваня Дражева: Ученическият гвардейски отряд ще бъде вдъхновител на Плевен

„Днес е празник за Бероновци, днес е празник за Плевен. Този ден е много специален, защото днес бе осветено и  връчено знамето на Втория ученически гвардейски отряд в България, нашето желание е да поддържаме „огъня” в децата, да обичат нашата Родина, да бъдат горди, че са българи, защото гвардейците, те са държавността  и представителността на България  пред света. Вярвам, че въпреки изпитанията и предизвикателствата ще съхраним възрожденския стремеж да изковем достойно място на нашите деца в този шарен свят. Убедена съм, че няма да пестим сили, за да опазим българската държавност“, сподели Ваня Дражева, директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ по  време на днешното тържествено освещаване и връчване на знамето на Втори ученически гвардейски отряд към училището.

Директорката на ОУ „Д-р Петър Берон“ за втори път тази седмица отправи послание към бригаден генерал Илко Йорданов, ръководител на Националната гвардейска част, и то бе отново с молба да се грижи и възпитава децата в дух на сила, доблест и чест.

Ученическият гвардейски отряд включва 30 момичета и момчета от трети до седми клас. Всички са с отличен успех, имат прояви, които носят авторитет и гордост на училището.  „Попадането в гвардейския отряд е стимул за всички да учат повече, да бъдат по-добри, да спазват правилата, да се докажат като достойни да влязат в отряда. За тях е гордост да бъдат част от него”, каза пред журналисти Ваня Дражева.

Тя изрази надежда, че оттук насетне отрядът ще бъде част от всички тържества в града, а защо не и в цялата страна. „Ще тренираме, ще подготвим различни хореографии, за да сме достойни да участваме в тържествата”, допълни Дражева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...