Акценти
Начало / Култура / Ваня Делийска: Подкрепете хор „Звъника“ с позитивна енергия

Ваня Делийска: Подкрепете хор „Звъника“ с позитивна енергия

„Повод за днешната среща е да призова хората не толкова за подкрепа, а по-скоро за позитивна енергия, защото мисията на изкуството е да прави живота на другите хора по-красив и стойностен“. Това сподели ръководителят на детски хор „Звъника“ Ваня Делийска по повод предстоящия финал на „Игра на хорове”. Делийска разкри подробности около участието на хора пред медиите днес в присъствието на началника на отдел „Култура“ в Община Плевен Стефка Григорова.

„Независимо на кое място ще се класират, всички плевенчани трябва да подкрепят тези малки таланти“, призова Стефка Григорова. Всеки ще може да подкрепи плевенските деца в сайта на шоуто по време на живото предаване от 20.00 до 22.30 часа на 17 юни, петък. Самият кмет на Община Плевен Георг Спартански ще подкрепи лично хор „Звъника” в участието му на финала и ще присъства в студиото на шоуто.

Плевенските деца се изявяваха в продължение на два месеца и половина всеки петък, като се конкурираха с професионални хорове. Ваня Делийска сподели, че 12 деца от участващите са под 13 години. От целия хор, който надхвърля 40 деца, в надпреварата участие взимат 28, допълни ръководителят на „Звъника“.

Хубаво е, че поводът да не се срещаме толкова време, е това наше участие. Колебаех се дали да участваме в тази надпревара, но се оказа, че това е едно хубаво начинание, сподели още Делийска. Много тежки моменти е имало по време на състезанието, но децата от хора са се справили. „Тези деца ще бъдат с много различно виждане какво означава да се трудиш, когато пораснат“, допълни ръководителят на хора.

Ваня Делийска не скри, че имат много покани за участие след телевизионното им участие и дори се налага да отказват. Отделно кметът на Плевен има идея след „Игра на хорове” да се организира голям концерт на „Звъника” на открито, на който те да изпеят пред плевенчани песните, с които са се представили в предаването.

Във финалния кръг на „Игра на хорове” участниците ще имат две задачи. Едната от тях е да изпълнят песен по свой избор, а втората – песен на емблематичния Емил Димитров. „Звъника” ще се представи с песента „Писмо до мама”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...