Акценти
Начало / Спорт / Валентин Митев и Давид Цветанов спечелиха преходните купи от клубните вериги на СКШ“Плевен 21″

Валентин Митев и Давид Цветанов спечелиха преходните купи от клубните вериги на СКШ“Плевен 21″

На 24 и 25 ноември в шахлуба на булевард Скобелев 20 се проведоха ноемврийските издания на веригите „Проходната пешка“ и „Млади надежди“.

В надпреварата за преходната пешка се включиха 12 малки шахматисти, които изиграха 7 кръга. Първо участие в турнира по шах записа 6 годишната Виктория Монова, която тренира в школата към Центъра за работа с деца. Клубната купа трябваше да защитава Кристиан Григоров, победител на месец октомври. Този път Криси допусна 2 загуби и с актив от 5 точки се нареди трети в класирането. Втората награда спечели Радослав Русев, натрупал 5,5 точки. Най- добра игра показа второкласникът от НУ „Христо Ботев“ Валентин Митев. Момчето победи 6 свои противника, една партия завърши реми и оглави класирането с 6,5 точки. За първото място Валентин получи традиционните награди – преходната купа, плакет „Шахматист на ноември“, предметна награда и грамота.

В турнира „Млади надежди“ за шести път през годината първи се класира Давид Цветанов, който преди дни се завърна от Световното първенство в Словения. Той също бе награден с плакет, предметна награда, грамота и клубната купа. Давид спечели 4,5 точки от изиграните 5 партии, като направи реми само с Владимир Върбанов, победител при 10 годишните. Второто място с 4 точки спечели Цветомир Борисов.
В края на декември ще се състоят последните издания на двете вериги, когато преходните купи ще бъдат връчени на победителите в генералното класиране за 2012 година.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...