Акценти
Начало / Култура / Валентин Асенов е новият председател на СБХ – Плевен

Валентин Асенов е новият председател на СБХ – Плевен

IMG_8998СБХ Плевен

На общо събрание на Представителството на СБХ – Плевен, което се проведе тази вечер, плевенските художници избраха за свой председател Валентин Асенов – Хъкъла. До избор на нов председател се стигна, след като досегашният – Сашо Камбуров, подаде оставка. Заедно с него се оттегли и Управителният съвет.

След избора на новия председател, който събра 17 от общо 23 гласа, той обяви и своя нов екип. Членове на новия Управителен съвет на Представителството на СБХ – Плевен са Убавка Тончев и Иван Велчев – Йово.

IMG_9004СБХ Плевен

Другата предложена кандидатура за председател беше на Христо Вачев, който събра само 4 гласа. Две от подадените бюлетини бяха невалидни.

Преди избора на нов председател събранието гласува оставката на Сашо Камбуров. Самият той призова присъстващите да уважат желанието му и да приемат оттеглянето му от председателското място. Така с 19 гласа „за“, 2 – против и 2 -въздържал се оставката на Камбуров беше приета.

Защо Сашо Камбуров подаде оставка и какво ще е първото нещо, което ще направи новоизбраното ръководство – очаквайте в ИнфоПлевен.

IMG_9000СБХ Плевен
Символичното отстъпване на председателското място с предаването на печата на дружеството

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...