Акценти
Начало / Култура / Валентина Атанасова издаде втора поетична книга за деца

Валентина Атанасова издаде втора поетична книга за деца

Valq

Преди дни Валентина Атанасова издаде втора поетична книга за деца. Стихосбирката се казва „Знайко-Опознайко” и включва 42 детски стихотворения. Произведението е посветено на двете прекрасни внучки на поетесата – Валерия и Адела, без които животът й не би бил толкова цветен, призна за infopleven авторката.

Първата детска стихосбирка на Атанасова е „Палавници“ и получи широк отзвук сред детската аудитория. Четивото е желано на десетки срещи с деца от училищата и на представяния в много читалища в Община Плевен.

На 16 октомври тази година Атанасов представи пред публика в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ своята предпоследна книга „Отвесна светлина”, която съдържа стихове за природата, и отново очарова аудиторията.

Настоящото детско издание, което още не е стигнало до най-искрените читатели, е 15-та поредна книга на доказаната плевенска поетеса. Авторката ще задържи премиерата на новото четиво за по-спокоен от гледна точка на събития период.

Валентина Атанасова е родена на 1 октомври 1951 г. в село Николаево. Публикувала е свои литературни творби в списанията “Пламък” и “Читалище”, в литературен алманах “Мизия”, алманах “Дружба”, вестниците “Словото днес”, “Новият Пулс” и др. Включена е в двутомната антология на българската женска поезия “Български поетеси”(1996 г). Член е на Съюза на българските писатели и на Дружеството на плевенските писатели.

Носител е на много национални отличия, на наградата на името на Рена Попова, на Дружеството на писателите – Плевен и на орден на името на Елена Слободенюк на Воскресенското поделение на Съюза на писателите на Русия.  Дълги години работи като библиотекар в читалище „Никола Ракитин” в Плевен.

Снимка: Архив infopleven

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...