Акценти
Начало / Последни новини / „Ваканция без грижи” отново в област Плевен

„Ваканция без грижи” отново в област Плевен

Спортната кампания „Ваканция без грижи”, организирана от Националното сдружение на общините, отново ще се проведе в област Плевен. Спортната проява за трета поредна година ще събере заедно деца в различни занимателни игри и състезания. Патрон на проявата е народният представител Владислав Николов.

На 1 август, от 10 часа на централния площад в град Пордим със съдействието на Общината ще се проведат спортни игри, като народна топка, скачане с чували, стрелба с водни пистолети и други за малчуганите от Пордим и общината.. Всички участници ще бъдат поздравени от патрона на инициативата народния представител Владислав Николов. Тази година и победители, и победени ще получат много награди благодарение на спонсорите на кампанията, съобщи Председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов.

Събитието се организира с подкрепата на община Варна, община Пордим, Кметство село Брест и много спонсори. Целта на кампанията е да се предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на децата чрез спорт и да бъдат по често на спортните площадки през лятната ваканция. Създаването на нови приятелства между деца от социални центрове и деца от семейна среда чрез спортната проява са част от целите на кампанията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...