Акценти
Начало / Общество / Български продукти, музика и танци днес в изложението „Подкрепяме българското“ в Плевен (снимки)

Български продукти, музика и танци днес в изложението „Подкрепяме българското“ в Плевен (снимки)

Днес пред Бригадирската поляна в парк „Кайлъка“ в Плевен 30 фермери от областта и един от Добрич  се включиха в изложение на селскостопанска продукция. Фермерското изложение е част от инициативите на Министерството на земеделието и храните в цялата страна за подкрепа на българските производители и българската продукция, които протичат под мотото „Подкрепяме българското”.

Изложението се реализира с помощта на Областният управител на Плевен Ралица Добрева, арх. Бойко Балтаков – зам.-областен управител, народният представител Владислав Николов, Николай Маринов – директор на главна дирекция в земеделското министерство, Нора Стоева – директор на областна дирекция „Земеделие“, Мартин Митев председателя на Общински съвет – Плевен и не на последно място по важност зам.-министър на земеделието Свилен Костов.

Зам.-министърът Свилен Костов официално откри изложението, като  благодари на областната и общинската администрация на Плевен за  възможността днес да бъде представен фермерския пазар в града ни. „Ние вярваме, че нашите производители на качествена българска продукция имат нуждата от подкрепата на администрацията, от подкрепата на всички потребители“, каза зам.-министърът. Той уточни, че тази кампания не е инцидентна. Тези пазари няма да останат в рамките на кампанията. През следващите години ще се развива концепцията „Подкрепяме българското“. Свилен Костов апелира към всички присъстващи на изложението заедно да подкрепим българското.

В програмата се включиха изпълнения на децата от специализираната паралелка в СУ „Св.Св. Кирил и Методий”, на танцов клуб „Комудара”, а ученици от Гимназията по в Плевен ще демонстрират майсторството си по карвинг – изкуство за художествено изрязване на плодове и зеленчуци.

Всички граждани и гости на града имаха възможност да си закупят натурални български пчелни продукти, мляко и млечни продукти, зеленчуци, плодове, биволски месни продукти, яйца от японски пъдпъдъци, хляб и хлебни продукти.

Изложението ще продължи до 18 часа.

Следваща Предишна
%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b08
%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b010
%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b07

%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b0-3

%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b05

%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b06

%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b011

%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b03

Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...