Акценти
Начало / Политика / БСП Плевен подреди листата с номинации за депутати

БСП Плевен подреди листата с номинации за депутати

Областният съвет на БСП Плевен вече е готов с подреждането на имената в листата за кандидатите за народни представители от 15-ти Многомандатен избирателен район, съобщават от пресцентъра на областната структура на социалистическата партия. Ще припомним, че на вчерашното заседание на Централата на БСП в София за водач на листата в Плевен беше определен Стефан Данаилов.

Според политическите изисквания и организационния механизъм за издигане на кандидати за народни представители за 42-ро НС, областните съвети обобщават и подреждат предложенията на общинските конференции за кандидати за народни представители от областта. Те обаче не определят водача на листата и местата на коалиционните партньори и гражданската квота.

На провелия се днес в Плевен съвет на левицата за първото място бяха направени предложения за Васил Антонов и Любомир Петков. При проведеното тайно гласуване областният лидер на социалистите Васил Антонов получи подкрепата на 37 членове на областния съвет, а Любомир Петков – на 9.

За второто място се бориха председателят на Общинския съвет на БСП Плевен Любомир Петков и зам.-председателката на Областното младежко обединение Цветомира Добрева, които получиха съответно 23 и 21 гласа.

За третото място предложенията противопоставиха инж. Димитър Кочков – зам.-председател на Общинския съвет на БСП Плевен и кмета на Община Белене Петър Дулев. Подкрепата на делегатите получи Петър Дулев с 35 от гласовете на присъстващите, а за инж. Димитър Кочков гласуваха 11 души.

Следващите 10 места в листата с кандидати за депутати от левицата бяха подредени по следния начин:

– Мирослав Михайлов;

– Яница Йорданова;

– Цветомира Добрева;

– Илиян Йончев;

– Светла Илиева;

– Венцислав Конов;

– Димитър Кочков;

– Васил Тодоров;

– Диана Пешакова;

– Ева Маринова.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Ами Румбата?