Акценти
Начало / Крими / Броят на тежките катастрофи расте, този на ранените – също

Броят на тежките катастрофи расте, този на ранените – също

120 тежки пътни произшествия с 12 загинали и 158 ранени са настъпили в Плевенска област от началото на годината до края на месец юни. Това сочат данните от полицията за първото полугодие на 2013 год. А сравнението с инцидентите за същия период на 2012 год. показват с 21 повече тежки катастрофи, както и повишаване броя на ранените – с 26.

Основната причина за произшествията е отново движение с несъобразена скорост от шофьорите, на второ място се нарежда неспазване на дистанция, а на трето – неправилни маневри като навлизане в насрещно движение, изпреварване, движение на заден ход и др. В границите на населените места са настъпили 80 тежки катастрофи с 2 загинали и 98 ранени, а извън населените места – 40 тежки произшествия с 10 загинали и 60 ранени.

В черната статистика само за предходния месец влязоха и три особено тежки катастрофи с по няколко загинали. На 7 юни четирима души изгоряха в лумнал след удар в дърво автомобил близо до село Тотлебен. На 16 юни пък край Гривица след челен сблъсък между два автомобила загинаха трима, сред които бременна жена и момиче на 16 години. След удар в дърво в село Глава на 29 юни починаха две момчета – на 17 и 18 години.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...