Акценти
Начало / Общество / Протестът в Плевен – промяната

Протестът в Плевен – промяната

Така изглеждаше Плевен в началото на протестите.

Така изглежда на 21 ден от протестите.

Промяна има! Но по-важна е другата промяна, която няма материалното изражение в броя хора излезли на площада. От тази друга промяна ще се роди истинското гражданско общество.

Според статистиката в момента в България само 1.5% от хората участват в граждански инициативи, докато за Европа този процент е  около 15%. Това е най-страшният факт – не толкова, че политиците не работят изцяло за народа, а че хората не проявяват никаква активност и загриженост за себе си. Това казва 32-годишният психолог Борислав Ботев, който с двете си деца е всяка вечер на площада в Плевен.  Той е оптимист, че макар и бавно, хората ще върнат вярата си, че нещата зависят от тях.  Виждам бъдещето светло, затова съм тук , но с шепа хора то няма как да се случи скоро, категоричен е младият мъж.

Протестиращите са категорични, че освен оставката на правителство искат протестът им да не бъде яхнат от политическите партии. Опити вече има. Но няма да го позволим, нали затова сме излезли на протест, казва младият мъж с фамилия на големия български революционер и поет.

13 пъти повтори „Оставка” в обръщението си 49-годишния Георги Апостолов.

Искаме си държавата обратно! Затова – оставка!

Няма връщане назад! Това е – оставка!

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...