Акценти
Начало / Последни новини / Бронзови медали за боксьори на Мизия 80 и Червен бряг

Бронзови медали за боксьори на Мизия 80 и Червен бряг

Александър Георгиев от плевенския клуб Мизия 80 и Християн Баев от БК Червен бряг спечелиха бронзови медали в Петрич. Южният град е домакин на първия кръг от държавното лично-отборно първенство и купа „България“ по бокс за мъже. Победа и загуба при най-тежките +91 кг е равносметката на плевенския състезател. На старта възпитаникът на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров записа успех над Николай Николов от Пирин, отказвайки го във втория рунд. На полуфинала обаче отстъпи на Рангел Станоев, който днес ще се бие за златния медал.

В категорията до 64 кг Баев отказа в третия рунд видинчанина Здравко Здравков. На полуфинала обаче го победи Христо Златев от НСА.

Бившият съотборник на Баев и настоящ на Златев – Павлин Спасов също взе бронзов медал. Той се качи на ринга при 75-килограмовите. Бившият възпитаник на червенобрежкия треньор Дойчин Цанов победи за секунди Севдалин Методиев. На полуфинала обаче отстъпи на пловдивчанина Георги Донков. Още един състезател на Мизия 80 и четирима на БК Червен бряг участваха в Петрич, но отпаднаха още след първите си срещи. Общо 60 боксьори се качиха на ринга.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...