Акценти
Начало / Последни новини / Бриджорите от „Найтингейл” – Плевен втори в турнира „Западна Лига“

Бриджорите от „Найтингейл” – Плевен втори в турнира „Западна Лига“

На 17 декември в „Мотел Гривица“ в гр.Плевен се състоя последният 8-ми кръг  на „Западна Лига“ . Десет отбора от София, Перник, Враца, Ловеч, Златица, Белене, Червен бряг и Плевен играха 7 кръга по „Датска Система“ мачове по 8 дона. Победител стана отборът на Струма (Перник), следван от Найтингейл (Плевен) и Велбъжд (София).

 В крайното комплексно класиране първи се класира отборът на класира  Велбъжд (София),

който постигна 60 точки от 106 възможни. Втори е отборът на Найтингейл (Плевен) с 58 точки. На трето място остана отборът на Инструктор (Червен Бряг), които водеха в класирането преди последния турнир, но играха неубедително и останаха трети в комплексното класиране с 56 точки..

Това бе петото издание на веригата „Западна Лига“, който е единствен с подобен формат в България. Веригата се оказва много успешна и е отлична подготовка на отборите в нея за участие в други национални първенства и турнири. Отборът на  Найтингейл (Плевен), който е бил две години комплексен победител, тази година остана втори. Отборът игра в състав Слави Алексиев, Златозар Сариев, Румен Маринчев, Румен Върбанов, Пламен Христов и Юри Николов. Трябва да се отбележи и успешното включване тази година на отборите на Интер (Плевен) и Персина (Белене), които в няколко турнира печелят призови места.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...