Акценти
Начало / Крими / Бракониери бягат от инспектори в Плевенско

Бракониери бягат от инспектори в Плевенско

Три случая на бракониерство само за два дни са разкрити в Плевенско. Във вторник инспектори от отдел “Рибарство и контрол”- Централен Дунав, Плевен са извършили проверка на риболовен кораб в река Дунав до село Байкал. Нарушителят е напуснал мястото на проверката, информират от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Съставен е АУАН по чл.88 от ЗРА за осуетяване на проверката.
Вчера служители от Второ РУП -Плевен при проверка на автомобил намират в багажното отделение апарат за електроулов, кепче, надуваема лодка с гребла и риба от вида мряна. Инспекторите от ИАРА – Плевен са съставили АУАН по чл. 35, ал.1, т.2 от ЗРА и са иззели уредите.
Същия ден около 05.30 часа на язовир „Кайлъка” при извършено наблюдение се установява, че лица извършват нерегламентиран улов с мрежи. Автомобилът на нарушителите е спрян от служители на Първо РУП – Плевен. В багажното отделение се установяват 600 м хрилни мрежи, надуваема лодка и 21 кг риба от вида толстолоб. Съставени са два АУАН по чл.50, ал.3 и чл.24, ал.3 от ЗРА. Рибата е предадена с приемо-предавателен протокол в социален дом в село Коиловци.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...