Акценти
Начало / Последни новини / Борeц на Изобор /Плевен/ в десетката на Европа

Борeц на Изобор /Плевен/ в десетката на Европа

Деветокласникът Иво Илиев се класира сред десетте най-добри борци в класическия стил в категория до 54 кг при кадетите. Състезателят на плевенския клуб Изобор стори това в шведската столица Стокхолм по време на континенталния шампионат. Възпитаникът на Момчил Сирашки дебютира на форум от такъв висок ранг срещу възможно най-силния съперник в категорията – Иракли Дзимистарашвили от Грузия.

Видимо физически по-слаб плевенския борец не успя да се противопостави на противника си и логично загуби – 1:10. Грузинецът обаче достигна до финала и по този начин изтегли Иво за участие в репешажите. В тях състезателя на Изобор отстъпи на Нурлан Дадашов от Азербайджан с 2:13. Въпреки двете загуби Илиев завърши участието си в призовата десетка на категорията.

„Няма как да не съм доволен от Иво. Все пак за първи път участва в състезание извън границите на България. Най-важното за мен е, че в схватките демонстрира здрава психика и перфектна техника. Чувствително обаче отстъпваше на съперниците си физически, което в тази възраст е много важен фактор. Към това като добавим, че доскоро лекуваше тежка контузия обяснението е на лице. Не е малко, че успя да се класира сред първите десет от общо 40-50 конкуренти“, коментира треньора му Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...