Начало / Последни новини / Беленчанин с бронзов медал по борба в Швеция

Беленчанин с бронзов медал по борба в Швеция

Белене има своя бронзов медалист от европейското първенство по борба класически стил за кадети. Това юношата на местния клуб Класик и настоящ състезател на столичния Левски – Теодор Домозинов. Той стана трети при 76-килограмовите в завършилия преди малко континентален шампионат в Стокхолм /Швеция/. В спора за бронза възпитаника на беленския треньор Момчил Ганчев надви руснака Иля Ермоленко. Схватката завърши 2:2, но краен победител от нея стана беленчанина. На два пъти бореца от Русия успя да измъкне по точка, отсъдени за пасивност на Домозинов. В края на срещата обаче българина направи чудесна хватка и изравни резултата. Победата бе присъдена на него, защото именно той взе последните точки в срещата.

Европейското не започна добре за Теодор, защото жребия му отреди да срещне на осминафиналите бъдещия шампион – Дмитро Васедски. Украинецът спечели с 3:1. В последствие обаче той достигна до последната схватка в категорията и по този начин изтегли беленския борец на репешажи. Именно в тях Домозинов изигра най-силната си среща, надвивайки с технически туш – 11:0 Вахе Погосян от Армения и се класира за битката за бронза.

„Всички в Белене очаквахме Теодор да спечели медал от европейското. На лице при него са всички качества да стане голям борец. Към вродената му гъвкавост и бързина през последната година добави и необходимата сила. Много е упорит, а вече се бори и с по-голямо самочувствие. В бъдеще трябва само да надгражда“, коментира Момчил Ганчев. Той и президента на беленския Класик – Цветан Чоранов пожелават успех на бившия си възпитаник на предстоящото световно първенство през септември в Тбилиси /Грузия/.

Снимка: belenenews.info

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...