Акценти
Начало / Образование / Боксьори от клуб „Мизия 80” се качиха на ринга с ученици от НУ „Христо Ботев”

Боксьори от клуб „Мизия 80” се качиха на ринга с ученици от НУ „Христо Ботев”

В НУ „Христо Ботев” – Плевен проведоха поредна инициатива по проекта „Спорт срещу агресията”, по който училището работи от години. На импровизиран боксов ринг в зала „Европа” на училището, се качиха президентът на Боксов клуб „Мизия 80“ – Плевен Александър Владимиров – два пъти трети в света, вицешампион и световен шампион за професионалисти, треньорът в клуба Мартин Димитров, Илина Иванова – шампионка на 69 и 75 кг и помощник-треньорът Мария Цанова. След демонстрация, спортистите дадоха възможност на желаещите ученици да сложат ръкавиците и да изпитат тръпката да се боксираш.

„Чрез този проект се стремим да насочим децата към спорта, а не с агресия да решават споровете си в училище. Нека имат спортен хъс, но той да се демонстрира в спортните зали“, каза директорът Цветелин Горанов, който също надяна ръкавиците и се включи в демонстрацията.

Децата трябва да се занимават със спорт поне по един час три пъти в седмицата, за да намалее агресията, на която за жалост често сме свидетели в училищата и на улицата, а и да ограничат времето, прекарано пред компютъра, допълни президентът на БК „Мизия 80“ Александър Владимиров. Той изрази надежда, че направената демонстрация  ще запали децата по бокса и някои от тях ще започнат да тренират. В клуба вече има група от над 20 деца на тази възраст и интересът е голям, сподели треньорът.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...