Акценти
Начало / Общество / Божидара, която почисти около блока си, получи специални поздрави от кмета Спартански

Божидара, която почисти около блока си, получи специални поздрави от кмета Спартански

10-годишната Божидара, ученичка в НУИ „Панайот Пипков” в Плевен, която през почивните дни излезе и заедно с майка си Даниела Дочева – хористка в Общински хор „Гена Димитрова”, почистиха заедно около блока, в който живеят, днес получи специална похвала от кмета Георг Спартански. Той беше поканил момичето на редовното оперативно заседание в Общината. Божидара дава един хубав пример, който трябва да се показва и да се следва, каза кметът Георг Спартански. Божидара сподели, че докато е чистила, някои хора от блока я подигравали. Затова кметът помоли момичето да се обади, когато реши отново да чисти. Обещавам, ще дойда да чистим заедно, даде дума Спартански.

Той поздрави и майката за доброто възпитание, което дава на дъщеря си. Кметът посочи, че снимките на Божидара, която почиства градинката пред блока, в който живее, са събрали над 700 харесвания.  Явно детето дава добър пример на всички, подчерта Спартански.

Майката Даниела сподели, че е качила снимките във Фейсбук точно за да бъдат пример. В поста си тя цитира Божидара, която искрено възклинала: „Как искам да променя света!”, докато чистила чуждите боклуци пред блока. Дъще, светът вече е различен, щом ви има теб и всички, които сбъдват промяната, за която мечтаят, написа Даниела в отговор на думите на дъщеря си.

Кметът  подари на Божидара пакет с подаръци, между които стикер с логото на Плевен и каталог с творби на плевенски творци.

Снимка: Плевен за Плевен и Фейсбук

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...