Акценти
Начало / Образование / Близо 6 000 лева в подкрепа на студент от Пловдив събраха в Деня на народите 2019

Близо 6 000 лева в подкрепа на студент от Пловдив събраха в Деня на народите 2019

За седми пореден път в Медицински университет – Плевен, беше проведен Ден на народите. Студенти на висшето училище от 11 националности представиха своята култура, традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци. Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на висшето училище.

Всяка година Денят на народите има благотворителна кауза. Тази година тя беше в подкрепа на Петър, студент от МУ-Пловдив, който се нуждае от скъпоструваща костно-мозъчна трансплантация в Германия. Гостите на Деня на народите, студенти, преподаватели и граждани, събраха за него близо 6000 лева.

По традиция бяха отличени най-добре представилите се отбори. Първо място в категорията за цялостно представяне, Cherry on the Top/ Черешката на тортата, спечели отборът на Италия. Призът за най-добър щанд отиде при студентите от България, отборът на Сомалия спечели в категорията Най-добра кухня, за най-доброто изпълнение бе отличено представянето на студентите от Индия, а най-добрите костюми бяха на отбора на Африка.

В програмата на събитието се включиха над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури от над 11 националности – Индия, Япония, Германия, Португалия/Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан. Гостите на празника имаха възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...