Акценти
Начало / Новините в снимки / Близо 26 000 лева събра на благотворителен бал Фондация „Св. Иван Рилски” (галерия)

Близо 26 000 лева събра на благотворителен бал Фондация „Св. Иван Рилски” (галерия)

Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен проведе снощи своя традиционен благотворителен бал за набиране на средства за безплатни зъбни протези за възрастни хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени, претърпели операция заради карцином на гърдата.

Над 230 бяха гостите на бала в ресторанта на хотел „Ростов” в Плевен. Общата сума, събрана в  благотворителната вечер е 25 901 лв., обяви д-р Елиза Георгиева, управител на Фондация „Св. Иван Рилски”.  „Благодаря ви и поклон за щедростта и съпричастността ви към кауза ни, която е в подкрепа на нашите родители и на жените, които преживяват трудни моменти от живота си”, каза д-р Георгиева.

028д-р елиза георгиева веселин плачков

Най-голямото парично дарение, направено по време на бала, е от 1 000 лв.. За благородната кауза ги дари Борис Георгиев. Най-скъпо продаденият предмет на търга беше икона на Красимир Савов, рисувана върху 400-годишно парче дърво от пода на Рилския манастир. Тя стана притежание на Антон Босилков, който спря наддаването до 1 200 лв. Тази икона ще бъде дарена на параклиса в село Биволаре, обяви той. Владислав Монов стана притежател на друга икона от същия автор за 1 000 лв.

По време на търга бяха закупени още картина от Румяна Желязкова, пано от Вяра Савова, гоблен „Мадона”, изработен от жена, получила безплатен имплант от фондацията, и тоалети от последната колекция на дизайнера Венета Василева.

056антон босилков

Много активна в наддаването беше Люси Дяковска, която закупи гоблена „Мадона” за 600 лв. Това ще е специалният ми подарък за моята баба Мария, която след няколко дни ще празнува своя 82-ри рожден ден, обяви чаровната плевенчанка. Тя беше специален гост на благотворителния бал, заедно с момичетата от група А.В.А. и танцьорите от фолклорен клуб „Веселяци”. Към безвъзмездното си участие Люси Дяковска прибави и бонус за първия спечелил участник в търга – дама от Русе, която закупи бутилка квалитетно вино, получи и два билета за концерт на плевенчанката от предстоящото й турне в страната.

035люси дяковска

Водещи на вечерта бяха Гери Дончева и Веселин Плачков.

Благотворителния бал уважиха с присъствието си бизнесмени, банкери, лекари, общински съветници, народният представител Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева.

025благотворителен бал

 До момента фондация „Св. Иван Рилски” е финансирала поставянето на 880 зъбни протези на социално слаби възрастни хора от област Плевен, съобщи в началото на благотворителния бал  д-р Елиза Георгиева. Тя обяви, че дни преди бала е направена шестата операция за поставяне на силиконов имплант, дарен от Фондация “Св. Иван Рилски”. Пациентката е 41-годишна самотна майка от Плевен.

063водещи благотворителен бал

049благотворителен бал търг

058томбола

059томбола

046А.В.А

016благотворителен бал

022гери дончева благотворителен бал

062д-р елиза георгиева

006икони търг

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...