Начало / Общество / Благотворителен бал в Плевен и София организира Фондация „Св.Иван Рилски”

Благотворителен бал в Плевен и София организира Фондация „Св.Иван Рилски”

Над 230 са закупените покани за участие в благотворителния бал на Фондация „Св. Иван Рилски” в Плевен, съобщи днес д-р Елиза Георгиева, управител на фондацията. Специален гост на бала ще е Люси Дяковска и момичетата от А.В.А., на които талантливата плевенчанка беше ментор в последното издание на Х фактор.

С изпълненията си ще заредят присъстващите  и момичетата и момчетата от фолклорен клуб „Веселяци”.

Първият благотворителен бал плевенската фондация проведе през 2011 г. Със събраните през годините средства са закупени 880 зъбни протези, предоставени безвъзмездно на възрастни хора от област Плевен и са осигурени 6 безплатни операции за реконструкция на гърдата при жени с карцином.

Тази година фондацията ще организира два благотворителни бала – на 23 март в Плевен и на 26 април в София.

По време на баловете ще бъдат разиграни на търг икони, изографисани върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир. Автор на иконите е Красимир Савов. За търга свои творби е предоставила  плевенската художничка Вяра Савова. Ще бъде разигран и гоблен – „Мадона”, изработен от жена с рак на гърдата, която участва в групата за подкрепа, сформирана към Фондация „Св. Иван рилски”, научихме от д-р Елиза Георгиева, управител на фондацията. Дизайнерката Венета Василева е дарила тоалети от последната си колекция, които също ще бъдат разиграни на търг.

Щастлива съм, че плевенският бизнес откликва и подкрепя нашата благотворителна дейност, предоставяйки предмети за томболата, която обичайно се разиграва по време на благотворителните балове, подчерта д-р Георгиева.

Тя и психологът на фондацията – Даниела Кермова, изказаха благодарност на децата от Школата по натурно рисуване и керамика към ЦРД-Плевен и от ОУ „Д-р Петър Берон” също включили се с изработени от тях предмети за томболата.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...