Акценти
Начало / Икономика / Близо 2 млн. лева вече са внесени по новите четири сметки на НАП – Плевен

Близо 2 млн. лева вече са внесени по новите четири сметки на НАП – Плевен

Само за първите четири дни , в които данъци и осигуровки се внасят отново по четири сметки, вместо по единнта закритакасови апарати_НАП сметка на НАП, в офиса на приходната агенция в Плевен са внесени  1 млн. 864 хил. лв, информират от там. Постъпленията за данъци са 663 хил.лева, като 151 хиляди лева от тях са се върнали в бизнеса под формата на възстановен ДДС по справки декларации. За държавно обществено осигуряване приходите са 732 хил.лв, за здравни вноски 348 хил.лв. и 121 хил.лв. за вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Общо за страната от данъци и осигуровки по новите четири сметки са постъпили 125.7 млн.лв.

От НАП напомнят, че плащанията могат да се правят чрез онлайн системата на НАП. Необходима е дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay. Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП. Регистрацията в електронната платежна система на НАП е безплатна.

Новите сметки на всички териториални поделения на НАП са публикувани в сайта. Обслужваща банка за Офис Плевен продължава да бъде ИНВЕСТ БАНК, клон ПЛЕВЕН.Отговори на въпросите си за плащане на данъци и осигуровки граждани и фирми могат да получат на телефона на Информационния център на НАП 070018700 или по електронен път на [email protected].

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...