Акценти
Начало / Общество / Благотворителното дрифт шоу за Влади е днес

Благотворителното дрифт шоу за Влади е днес

Дрифт Влади

Днес БМВ тийм Плевен организира демонстрационното Дрифт шоу, средствата от което ще бъдат предоставени за лечението на 24-годишния Владимир Петров от Плевен, който се възстановява след катастрофа с мотор. Дрифт шоуто ще започне в 11 часа и ще продължи до 17 часа на картинг пистата в Плевен, съобщават организаторите.

Припомняме, че на 14.04.2012 г. Владимир, шофирайки мотор, претърпява катастрофа, при която получава тежка мозъчна контузия. Приблизително три месеца е в кома. След събуждането му се установява, че той не може да се движи и да говори. В момента Владимир е в по-добро състояние, но е прикован в инвалиден стол. Понастоящем Влади е с тежки двигателни нарушения, сто процента инвалидност, тежка спастична квадрипареза, довела до невъзможност да се придвижва и обслужва сам. В момента възстановява частично говора, обема на движения в големите стави с помощта на придружител. Близките са решени да продължат борбата за пълното му възстановяване. То е възможно, но след продължителна рехабилитация и лечение извън границите на България. При първоначални данни за него са необходими 6 500 евро, които са непосилни за родителите му.

Организаторите съобщават, че входът ще е 5 лв. на човек, като не бива да се забравя, че мероприятието е изцяло с благотворителна цел и всяка стотинка в повече, която успеят да съберат, ще е безценна за лечението на Влади.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...